Селаковић: Захвалност Аргентини на подршци нашем територијалном интегритету

13. окт 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са замеником министра спољних послова Аргентине Паблом Тетамантијем.

Селаковић је констатовао да су односи Србије и Аргентине пријатељски и да се темеље на међусобном разумевању и подршци. Додао је да је важна спона у односима обострано залагање за поштовање међународног права и приврженост политици дијалога и изградње консензуса као темеља међународних односа.

Министар је са задовољством констатовао да су последњих година интензивирани политички дијалог и посете на високом нивоу, а овом приликом упутио је и позив министру спољних послова Аргентине да дође у званичну посету Србији.

Такође, пренео је и наш интерес за организовање политичких консултација два министарства спољних послова у наредном периоду.

Шеф српске дипломатије захвалио је на континуираној и активној подршци Аргентине нашем територијином интегритету и суверенитету, као и подршци коју нам пружа у међународним организацијама.

Разговарајући о економској сарадњи, Селаковић је изнео да трговинска размена бележи раст, као и да постоје потенцијали за њено унапређење, посебно у областима пољопривреде, фармације, грађевинарства, ИТ и обновљиве енергије.