Selaković: Zahvalnost Argentini na podršci našem teritorijalnom integritetu

13. okt 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa zamenikom ministra spoljnih poslova Argentine Pablom Tetamantijem.

Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Argentine prijateljski i da se temelje na međusobnom razumevanju i podršci. Dodao je da je važna spona u odnosima obostrano zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i privrženost politici dijaloga i izgradnje konsenzusa kao temelja međunarodnih odnosa.

Ministar je sa zadovoljstvom konstatovao da su poslednjih godina intenzivirani politički dijalog i posete na visokom nivou, a ovom prilikom uputio je i poziv ministru spoljnih poslova Argentine da dođe u zvaničnu posetu Srbiji.

Takođe, preneo je i naš interes za organizovanje političkih konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova u narednom periodu.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na kontinuiranoj i aktivnoj podršci Argentine našem teritorijinom integritetu i suverenitetu, kao i podršci koju nam pruža u međunarodnim organizacijama.

Razgovarajući o ekonomskoj saradnji, Selaković je izneo da trgovinska razmena beleži rast, kao i da postoje potencijali za njeno unapređenje, posebno u oblastima poljoprivrede, farmacije, građevinarstva, IT i obnovljive energije.