Председнику Вучићу уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина Бањалуке

22. апр 2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас да је Повеља почасног грађанина Бањалуке једно од највећих признања које је добио и да је од данас и он Бањалучанин.

Председнику Вучићу је на Свечаној академији поводом обележавања Дана града уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина Бањалуке.
 
"Много вам хвала на овом признању. Добити признање у граду Петра Kочића, бана Светислава Милосављевића, Веселина Маслеше, Марјана Бенеша свакако је једно од највећих признања које сам добио. Овим признањем и сам, уз све обавезе и одговорности, постајем Бањалучанин. Постајем део града крај вечног Врбаса, и део његове велике и славне историје", рекао је председник Вучић.
 
Председник Србије је рекао да је Бањалука кроз модерну историју и данас постала најважнији српски град уз Београд, град у којем је за сваког било места и који је успевао да извуче најбоље из оних који у њему живе.
 
"Данас је и пред мене стављена велика обавеза да будем један од оних који ће Бањалуци нешто донети и дати, а пре свега несебично све оно што могу и што имам, сву подршку, љубав само за то сјајно право, за част да могу да кажем да сам као и ви, Бањалучанин. Бити Бањалучанин значи и знати да је ово град свих. Град који су саградиле разлике, да би постао град без разлика. Главни град, само срце и темељ једне културе, традиције, вере и језика“, указао је он.
 
"Посебно сам поносан на чињеницу да сте, без обзира на ваше разлике и другачија политичка уверења, једногласно донели одклуку да ми доделите ово признање. Бањалука показује да разлике могу да живе заједно, да стварају, граде, расту и дају свима оно најбоље. Због тога сам нарочито почаствован и срећан", закључио је председник Вучић.

 

 

Извор: predsednik.rs

ФОТО: predsednik.rs / Димитрије Гол