Ђурић: Захвалност на подршци Венецуеле очувању националних интереса Србије

28. мај 2024.
Министар спољних послова Марко Ђурић разговарао је данас с министром спољних послова Боливарске Републике Венецуеле Иваном Хилом Пинтом, којом приликом су потврђени традиционално добри и пријатељски односи две земље и два народа.

У телефонском разговору, шеф српске дипломатије захвалио је на безусловној помоћи и подршци коју Венецуела пружа Србији у одбрани њених националних интереса, те још једном истакао значај улоге коју је Венецуела имала приликом борбе Србије у вези са Предлогом резолуције о Сребреници. 

Нагласио је да Србија високо цени недвосмислени став Венецуеле када је реч о поштовању територијалног интегритета и суверенитета наше земље, те указао да ће Србија наставити да води своју самосталну и независну политику, али политику стабилности и помирења.

Министар Пинто је навео да Србију и Венецуелу карактеришу братски и односи солидарности, и да Србија увек може да рачуна на подршку Венецуеле, те истакао да његова земља веома цени подршку Србије унутар међународне заједнице.

Саговорници су оценили да две земље имају дугу традицију билатералних односа која датира још из 1882. године, и да је у наредном периоду потребно радити на проширењу постојеће сарадње у свим областима, као и наставити са редовним сусретима званичника обе земље.