Ријека: Посета општинама Врховине и Доњи Лапац

05. мај 2021.
Генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић и конзул Владимир Марјановић посетили су Личко-сењску жупанију, општине Врховине и Доњи Лапац.

У дворишту Основне школе „Зринских и Франкопана“ сусрели су се са председником Општине Милорадом Делићем, наставницом српског језика Зорком Мурас, наставним особљем и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличком писму по моделу „Ц“.

Том приликом уручили су донације помоћне наставне литературе (буквари, уџбеници, лектире, граматике, илустроване монографије о српским великанима и владарима, постери са азбуком и картом Србије) које су обезбедили Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Општина Инђија, Град Чачак, Педагошки факултет у Сомбору и Туристичка организација Србије.

Заједно са председником општине, посетили су и Народну библиотеку „Силвије Страхимир Крањчевић“ у Врховинама, где су библиотекарки Ани Томић, уручили донацију Службеног гласника Србије.

У дворишту Основне школе „Доњи Лапац“ сусрели су се са председником општине Илијом Обрадовићем (СДСС), наставницама српског језика Радмилом Кугом и Љубицом Годеч и ученицима који похађају додатну наставу на српском језику и ћириличком писму по моделу „Ц“.

Генерални конзул и конзул уручили су донације помоћне наставне литературе, које су обезбедили Општина Инђија, Град Чачак и Туристичка организација Србије.

Заједно са председником општине, посетили су и Општинску библиотеку „Петар Прерадовић“ у Доњем Лапцу, где су директорки Бранки Рашета и књижничарки Драгани Бајић уручили донацију од око 200 књига, која је поклон Општине Инђија, Града Чачка и предузећа Матис д.о.о. из Ивањице.