Rijeka: Poseta opštinama Vrhovine i Donji Lapac

05. May 2021.
Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović i konzul Vladimir Marjanović posetili su Ličko-senjsku županiju, opštine Vrhovine i Donji Lapac.

U dvorištu Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ susreli su se sa predsednikom Opštine Miloradom Delićem, nastavnicom srpskog jezika Zorkom Muras, nastavnim osobljem i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu po modelu „C“.

Tom prilikom uručili su donacije pomoćne nastavne literature (bukvari, udžbenici, lektire, gramatike, ilustrovane monografije o srpskim velikanima i vladarima, posteri sa azbukom i kartom Srbije) koje su obezbedili Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Opština Inđija, Grad Čačak, Pedagoški fakultet u Somboru i Turistička organizacija Srbije.

Zajedno sa predsednikom opštine, posetili su i Narodnu biblioteku „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Vrhovinama, gde su bibliotekarki Ani Tomić, uručili donaciju Službenog glasnika Srbije.

U dvorištu Osnovne škole „Donji Lapac“ susreli su se sa predsednikom opštine Ilijom Obradovićem (SDSS), nastavnicama srpskog jezika Radmilom Kugom i Ljubicom Godeč i učenicima koji pohađaju dodatnu nastavu na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu po modelu „C“.

Generalni konzul i konzul uručili su donacije pomoćne nastavne literature, koje su obezbedili Opština Inđija, Grad Čačak i Turistička organizacija Srbije.

Zajedno sa predsednikom opštine, posetili su i Opštinsku biblioteku „Petar Preradović“ u Donjem Lapcu, gde su direktorki Branki Rašeta i knjižničarki Dragani Bajić uručili donaciju od oko 200 knjiga, koja je poklon Opštine Inđija, Grada Čačka i preduzeća Matis d.o.o. iz Ivanjice.