ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Визе бесплатне
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије могу да уђу у Танзанију. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. По доласку, сви путници се о свом трошку (25 долара) подвргавају додатном тестирању (брзи тест).
Пре доласка у Танзанију (у року од 24 сата) сви путници морају да попуне образац на сајту https://afyamsafiri.moh.go.tz/.

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Српским држављанима потребна ја виза за улазак у Танзанију.
Виза се прибавља у Амбасади Танзаније у Риму или преко веб-сајта владе Танзаније https://eservices.immigration.go.tz/visa/, у једноставнијем и јефтинијем поступку. На истој адреси налазе се додатне информације о визном режиму.
Путници који долазе из земаља у којима је распрострањена жута грозница мора имати потврду о извршеној имунизацији („жути картон").

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Епидемије колере и грознице денга повремено су присутне, а маларија је распрострањена, те се саветује употреба средстава за одбијање комараца, али и узимање антималарика.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Општа безбедносна ситуација је задовољавајућа, али насилни криминалитет је у порасту.
У областима на граници са Мозамбиком постоји опасност од терористичких напада.

Контакти

Приликом боравка у Танзанији, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Адис Абеби, која на нерезиденцијалној основи покрива Танзанију, путем следећег контакт телефона: +251911508443 и електронске адресе: serbambadis@yahoo.com.