Супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са отправником послова Малезије

17. јан 2024.
Током разговора, уприличеног поводом завршетка мандата отправника послова Малезије у Републици Србији, супруга председника Републике Србије Тамара Вучић је захвалила господину Тармизију на његовом досадањем активном ангажовању у нашој земљи.

Истакла је да је отправник послова Тармизи, својим преданим радом, значајно допринео унапређењу свеукупних билатералних односа Републике Србије и Малезије.

Такође, указала је на значај приступања Републике Србије Уговору о пријатељству и сарадњи у Југоисточној Азији прошле године. Изразила је уверење да ће Република Србија, и кроз овај формат, ојачати присуство у овом делу света и истовремено интензивирати сарадњу са пријатељским земљама овог региона, укључујући и Малезију.

У осврту на активности Амбасаде Малезије у Републици Србији, навела је да посебно цени уложене напоре отправника послова Тармизија на плану промоције културе и традиције Малезије у Републици Србији, што је оценила значајним за додатно приближавање два народа. Посебно је похвалила организацију манифестације „Упознати Малезију – значи заволети је“ чијем отварању је и лично присуствовала.

Саговорници су се сагласили да постоје бројни потенцијали за унапређење билатералне сарадње, посебно економске, али и у домену културе и образовања.

Отправник послова Малезије у Републици Србији је рекао да из наше земље носи најлепше успомене и утиске, уз преношење израза велике захвалности на сарадњи и подршци коју је, током свог мандата, имао од стране свих институција Републике Србије.