Селаковић: Велики потенцијали за развој сарадње са Бахреином

08. дец 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Краљевине Бахреин Ахметом Алсатијем.

Министар Селаковић изразио је задовољство нивоом односа двеју земаља и чињеницом да је у протеклим периоду, захваљујући посети председника Александра Вучића Бахреину, али и честим сусретима званичника на маргинама мултилатералних скупова, успостављен квалитетан и садржајан политички дијалог.   

У том светлу, Селаковић је истакао да је редовна размена посета на високом нивоу од великог значаја за даље унапређење свеукупних билатералних односа, посебно у области економије где постоје велики неискоришћени потенцијали.

Према министровим речима, постоје значајне могућности за унапређење економске сарадње двеју земаља, јер садашња трговинска размена је још увек скромна, ако се имају у виду могућности две привреде. 

Селаковић је саговорника упознао са економским резултатима Србије у протеклих седам година, истакавши да је наша земља, између осталог, апсолутни регионални лидер у привлачењу страних инвестиција. 

Посебну захвалност министар Селаковић је изразио због чињенице да је Краљевина Бахреин током јануара 2021. упутила Србији више од 67,5 тона медицинске опреме, укључујући и 20 респиратора, што представља највећу појединачну донацију нашој земљи од почетка епидемије вируса корона.

Селаковић је додао да Србија данас, следећи овај и сличне примере, настоји да буде солидарна и да пријатељским земљама, међу којима су и земље Блиског Истока, помогне у складу са својим могућностима. 

Министар Селаковић је амбасадору Алсатију, који Србију покрива на нерезиденцијалној основи из  Москве, захвалио на томе што је предводио делегацију Бахреина на комеморативном скупу поводом  обележавања 60. годишњице од Прве конференције ПНЗ у октобру ове године.