Селаковић: Јачање сарадње престоница доприноси развоју односа Србије и Марока

06. мај 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас у Мароку са градоначелником престонице те земље Мохамедом Садикијем.

Шеф српске дипломатије истакао је да унапређењу и развоју односа Србије и Марока нарочито може да допринесе и јачање партнерског односа престоница Београда и Рабата.

Министар је рекао и да је заиста импресиониран развојним пројектима Рабата, града у коме се, како је указао, из године у годину осећа побољшање квалитета живота и који сигурним путем иде ка томе да постане прва зелена престоница.

Размена искустава између Рабата и Београда, нагласио је министар, помаже развоју пријатељских односа две престонице и две државе.

„Заиста сам задивљен оним шта руководство града Рабата, а у складу са жељом његовог величанства краља Мухамеда VI ради на унапређењу услова живота и даљем развоју града. Уверен сам да ће тренутак који сви жељно очекујемо - крај пандемије ковида- 19 доћи што пре да следећу годину прославимо као 65. годишњицу наших дипломатских односа, а управо у тој прослави наша два главна града имаће важну улогу. Још једном моје срдачне честитке руководству града Рабата са господином градоначелником на челу и жеља да имају све више и више успеха у будућем раду”, рекао је Селаковић.

Министар је додао да је импресиониран посетом Музеју савремених уметности у Рабату и да пројекат тог града као културне престонице плени успесима и остварује се на изузетан начин.

Министар Селаковић, градоначелник Садики, главни инжињер и главни архитекта обишли су и пројекте „Лоранжери” и „Ла Марина”, односно „Рабат на води” које гради фирма „Игл Хилс”, позната по „Београду на води”.