ППВ и МСП Дачић са амбасадором Руанде

23. мај 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас нерезидентног амбасадора Републике Руанде у Републици Србији, са седиштем у Москви, генерал-пуковника Франка Мушјоа Каманзија, који је у понедељак предаo акредитиве председнику Србије Александру Вучићу.

Амбасадору је министар Дачић упутио срдачну и искрену добродошлицу, са најбољим жељама за успешан и пријатан боравак у Србији. Исказао је задовољство његовим присуством на Комеморативном скупу Покрета несврстаних земаља. Такође, изразио је и очекивање да ће сада, када је и званично акредитован у Србији, бити у прилици да чешће посећује нашу земљу.

Обе стране су истакле да Србију и Руанду везује традиционално пријатељство и сарадња, настали у кључним тренуцима борбе у оквиру Покрета несврстаних. Заједнички је оцењено да ће се политички дијалог двеју земаља интензивирати. Истакнута је заједничка опредељеност да се у предстојећем периоду развија свеукупна билатерална сарадња.

Шеф српске дипломатије захвалио је на  принципијелној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије, коју Руанда потврђује истрајавањем на чврстом ставу о непризнавању „Косова”.