Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Пакистана

13. дец 2022.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Исламске Републике Пакистан у Републици Србији Шерјара Акбара Кана.

У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је захвалио пакистанском амбасадору на ангажману и личној посвећености током његовог трогодишњег мандата у Србији и пожелео му успех у наставку каријере. Изразио је уверење да ће се и убудуће наставити добра сарадња Министарства спољних послова Републике Србије и Амбасаде Исламске Републике Пакистан у Београду у циљу јачања билатералних односа и пријатељских веза између наше две земље, базираних на основама сарадње успостављене у оквиру Покрета несврстаних, где су наше две државе неретко наступале са заједничким ставовима у вези са значајним међународним питањима.  

Саговорници су се сагласили да постоје потенцијали за даљи развој свеукупних односа, базираних на темељним принципима Покрета несврстаних земаља. Констатовано је да наредна, јубиларна 2023. година, у којој обележавамо 75 година од успостављања дипломатских односа између наше две земље, представља одличну прилику за даље интензивирање контаката и сарадње између Србије и Пакистана.