Министар Дачић честитао Нову годину грађанима Србије

31. дец 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић срдачно је честитао нову 2024. годину свим грађанима Србије.

“Поштовани грађани,

На измаку смо године у којој се Србија суочила са многим изазовима, можда највећим у последњих неколико деценија. Наша земља је још једном била на испиту, да ли је довољно јака, стабилна и сложна да опстане у јаком вртлогу који је захватио цео свет.

Целе ове године слушали смо вести о трагичним сукобима, жртвама и разарањима, о несташици хране, енергената, о великој кризи која је погодила чак и најбогатије земље света. Србија је одолела тим бурним и тешким изазовима, сачувала је своју стабилност, мир и наставила снажно да напредује.

Упркос никад већим притисцима сачували смо наш суверенитет, наше Косово и Метохију и наш народ који на њему живи.

Имамо непоколебљиву вољу да и у 2024. наставимо да спроводимо политику која Србију има на првом месту. И не само вољу, већ и огромно поверење вас који сте још једном чврсто потврдили да желите стабилну, јаку и просперитетну Србију.

Сигуран сам да ћемо у години која долази остварити и сачувати све наше најважније државне и националне интересе. У то ме уверава наша заједничка снага да, окупљени око јасних циљева, наставимо путем који је и до сада донео мир и напредак.

Желим вам да предстојеће празнике проведете у породичној слози и добром расположењу, са вером да ће нова 2024. година бити још једна година наших заједничких успеха и победа.”