Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске

07. апр 2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске Хамија Аксоја, којем је пожелео успех током рада у Београду.

Амбасадор Аксој је председнику Вучићу пренео срдачне поздраве председника Ердогана. Узвративши поздраве, председник Вучић је изразио велико задовољство због постигнутог високог нивоа билатералних односа Србије и Турске, посебно због интензивног политичког дијалога, као и појачане економске сарадње, у атмосфери међусобног уважавања и поверења, чиме две земље дају и снажну подршку стабилности целог региона. У том контексту је поздравио све израженији интерес турских компанија да улажу у српску привреду, посебно у слабије развијеним деловима наше земље.
 
Председник Вучић је истакао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.
 
Председник Вучић је нагласио да се нада да ће околности да дозволе да ускоро буде одржана седница Високог савета за сарадњу Србије и Турске, чијем раду наша земља придаје велики значај.
 
Двојица саговорника су разговарали и о резултатима конкретних заједничких пројеката, при чему су по значају издвојени пројекти у области инфраструктуре.

 

Извор: predsednik.rs

Фото: predsednik.rs / Димитрије Гол