Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Холандије

07. апр 2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Kраљевине Холандије Јоста Реинћеса, којем је пожелео добродошлицу и успешан мандат у Београду.

Председник Вучић је изразио уверење да постоји значајан простор за унапређење политичког дијалога, као и интензивирање свих видова сарадње између Србије и Холандије.
 
Председник Вучић и амбасадор Реинћес су констатовали заинтересованост обе стране за унапређење економске сарадње. Они су изразили наду да ће велике мултинационалне компаније из Холандије сагледати одличну инвестициону климу у Србији и определити се за пословање у нашој земљи. Амбасадор Реинћес је изразио уверење да ће ближим контактима допринети и одлука холандске авиокомпаније KЛМ да уведе директан лет, уз постојећи Ер Србије.
 
Председник Вучић је захвалио на подршци Холандије да Србија испуни критеријуме неопходне за приступање Европској унији, истакавши да наша земља предузима неопходне реформе и да ће их убрзати у области владавине права. Он је нагласио да је наша земља прихватила нову методологију приступих преговора, изразивши наду да ћемо бити у могућности да ускоро отворимо одређене кластере.
 
Говорећи о регионалним питањима, председник Вучић је посебно нагласио да је за Србију од кључног интереса очување стабилности у региону и оријентација Западног Балкана ка што интензивнијој међусобној сарадњи.

 

 

Извор: predsednik.rs

Фото: predsednik.rs / Димитрије Гол