Посета министра спољних послова Републике Северне Македоније

Унија Комора не признаје тзв. Косово, лажни наводи о томе

20. феб 2021.
Министарство иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора обавестило је Амбасаду Србије у Најробију да став Уније Комора по питању непризнавања тзв. Косова остаје непромењен.

Амбасади Србије у Кенији достављена је званична нота Министарства иностраних послова Коморских острва у којој се наводи да нота о поновном успостављању дипломатских веза са Косовом, и наводи у појединим медијима о томе, није потекла из тог Министарства и да би требало да буде третирана као да не постоји. 

„Министарство иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора изражава поштовање Амбасади Републике Србије у Најробију и с позивом на ноту бр. 071/2021 од 17. фебруара 2021. о информацији која се појавила у иностраним медијима о наводној ноти коморског министарства иностраних послова у вези са такозваном државом Косово, има част да је обавести да наводна нота не потиче из  Министарства иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора и мора се сматрати ништавним документом", истиче се у ноти, саопштила је српска амбасада из Најробија. 

Министарство иностраних послова и међународне сарадње Уније Комора захвалило је Амбасади Србије у Најробију на сарадњи и изразило изразе изузетног уважавања. 

Коморска Острва признала тзв. Косово 2009. године, као 59. држава у свету која је то учинила, али је то признање повучено 7. новембра 2018. године, како је објавило Министарство спољних послова Србије.