Ђурић и Петковић са представницима Срба са КиМ

07. јун 2024.
Министар спољних послова Марко Ђурић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састали су се данас, уочи Првог свесрпског сабора који се одржава у суботу 8. јуна у Београду, са политичким и институционалним представницима српског народа са Косова и Метохије

Ђурић и Петковић су са Србима са Косова и Метохије разговарали, пре свега, о политичко-безбедносној ситуацији у покрајини у светлу свакодневних, једностраних и насилних потеза које Аљбин Курти спроводи пред очима међународне заједнице. 

Представници српског народа са Косова и Метохије известили су министра Ђурића и директора Петковића о свим изазовима и проблемима са којима се суочава наш народ у покрајини, али и непоколебљивој решености Срба да остану и опстану на својим вековним огњиштима. 

„Снага српског јединства одувек је била и биће најснажнији бедем и најгласнији одговор свима онима који мисле да могу да угасе искру српског постојања и српско име и презиме на простору Косова и Метохије, али и свуда где српски народ живи. Наш најзначајнији задатак данас јесте да сачувамо српски народ на Косову и Метохији и у томе имамо снажну подршку и залагање наше државе Србије и председника Александра Вучића“, заједнички је закључак након састанка.