Дачић са министром спољних послова Словачке

05. феб 2024.
На маргинама министарског састанка о Западном Балкану у Риму, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са министром иностраних и европских послова Словачке Републике Јурајем Бланаром.

У срдачном разговору, обострано је констатовано да блиски и пријатељски односи између наших двеју земаља имају дугу историјску традицију и истакнута је неопходност њиховог продубљивања и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.

Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и пренета је спремност да се он настави и убудуће.

Министар Дачић je захвалио на континуираној подршци коју Словачка Република пружа Републици Србији по питањима од нашег виталног националног интереса, као што су територијални интегритет и суверенитет, али и европске интеграције.

Похваљена је успешна сарадње две земље на мултилатералном плану, те истакнуто да посебно треба подстаћи даље заједничке активности на плану међусобних размена подршки кандидатурама у међународним организацијама и институцијама.

У разговору је констатовано да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње од обостраног значаја, посебно у области економије.