Варшава: Амбасадор Кошутић на концерту Првог београдског певачког друштва

19. сеп 2022.
Прво београдско певачко друштво одржало је концерт у Саборном храму Свете Марије Магдалене у Варшави, коме су присуствовали амбасадор Републике Србије у Пољској Небојша Кошутић, митрополит Пољске православне цркве Сава, и духовни старатељ хора, дугогодишњи старешина у Београду, протојереј – ставрофор Петар Лукић.

По завршетку концерта, митрополит варшавски Сава приредио је свечани пријем за све учеснике скупа у просторијама митрополије Варшавске.

Амбасадор Кошутић jе том приликом захвалио члановима хора на труду да пољској јавности представе вредност и лепоту православне духовне музике из Србије, док је посебну захвалност изразио митрополиту варшавском и целе Пољске господину Сави на пажњи и бризи коју увек посвећује односима са СПЦ и српским народом у целини, као и на прилици да се овај концерт одржи у велелепном саборном храму у Варшави. 

Прво београдско певачко друштво боравило је у Пољској ради учешћа на 41. Фестивалу православне духовне музике у Хајновки, који се традиционално одржава сваке године под покровитељством председника Пољске Анджеја Дуде.