Поздерац са генералним директором Дирекције за Европу Министарства иностраних послова Државе Катар

06. апр 2021.
Амбасадор Републике Србије у Дохи Јасминко Поздерац сусрео се са генералним директором Дирекције за Европу Министарства иностраних послова Државе Катар, амбасадором Салем Ал Џабером, са којим је разговарао о актуелним регионалним кретањима у регионима Балкана и Блиског истока.

Амбасадор Поздерац истакао је резултате које је Република Србија забележила у домену борбе против пандемије и у имунизацији становништва, који се огледају и у висини стопе економског раста, где је Србија међу првима у Европи.

Саговорници су размотрили билатералне односе Републике Србије и Државе Катар, могућности за јачање сарадње у домену економије и енергетике, као и пољопривреде, у контексту привлачења катарских инвестиција.

С тим у вези, уручене су и брошуре Привредне коморе и Развојне агенције Србије о могућностима јачања сарадње и улагања у Србију.

Том приликом, констатовано је да би посета катарског емира, Њ. В. шеика Тамим бин Хамад Ал Танија Србији додатно ојачала билатералне односе и била сигнал за већа улагања катарских пословних људи у Србију.

Састанку је присуствовао и први саветник Амбасаде Слободан Радека.