Пекинг: Српски павиљон на Међународном уметничком сајму у Нанђингу

26. дец 2022.
Амбасада Републике Србије у Народној Републици Кини учествовала је на отварању Међународног уметничког сајма у Нанђингу (НАФИ 2022).

На националном павиљону Србије, уз подршку „Телекома Србије“ и Удружења за развој уметности и културе Cultcrave, представљена су филмска остварења и телевизијске серије у продукцији „Телекома“, као и краткометражни филмови независних српских аутора.

На свечаности поводом ове културне манифестације присуствовали су истакнути чланови Градског комитета Комунистичке партије Кине, представници Градске владе Нанђинга, као и бројни представници медија и угледне личности из области културе. Кинески званичници су, поред значаја манифестације за сам град Нанђинг, посебно истакли и важност учешћа Републике Србије, што је поздрављено и у националним и локалним медијима.

На церемонији је учествовао и говорио аташе Амбасаде Милан Кузмановић. Он је истакао значај развоја српско-кинеских односа, којима у великој мери доприноси и културна размена, посебно филмска уметност, имајући у виду популарност наших ранијих дугометражних филмова у Кини.

Кинеска публика је имала прилику да у сали за пројекцију у склопу павиљона погледа неке од наших најновијих реализованих филмских и телевизијских пројеката, као што су „Дара из Јасеновца“, „Беса“, „Златни дечко“ и др.