Љубљана: Отворена Недеља српске културе

20. мар 2023.
У мрежи градских библиотека Љубљане отворена је Недеља српске културе. Свечана сала централне библиотеке „Отон Жупанчич“ била је премала да прими све заинтересоване који су дошли на отварање фестивала који ће током наредних пет дана представити књижевност, филм, музику, фоклор и културну историју Србије.

На отварању фестивала говорила је амбасадорка Србје у Словенији Зорана Влатковић и директорка Градске библиотеке Љубљане Теја Зорко. Присутни су са много емоција дочекали омладински фолклорни састав Културног друштва „Брдо“ из Крања који је најпре отпевао сплет народних песама, а потом играо уз препознатљиве звуке српске музике.

Након свечаног отварања госте је  подигао на ноге ансамбл Аут-Етно Уроша Јездића. Уз звуке различитих кола, посетиоци су устали на ноге и заиграли. Манифестација Недеља српске културе се наставља у уторак 21. марта, а окончава у петак 24. марта. Током Недеље српске културе публици ће бити представљено 18 догађаја за одрасле и 10 за децу. Манифестације се одвија под слоганом: ОСЛУШНИ. ВИДИ. ОСЕТИ. КУЛТУРА СРБИЈЕ.