Јапански Истраживачки институт за заставе и химне света организовао „Српско вече“

29. апр 2021.
Отправник послова у Амбасади Републике Србије у Јапану Ивана Голубовић Дубока присуствовала је догађају „Српско вече“, који је организовао јапански Истраживачки институт за заставе и химне света.

Отправник послова Ивана Голубовић Дубока обратила се аудиторијуму, захваливши организаторима на прилици да се публици у Јапану презентује уникатност Србије.

Том приликом, Голубовић Дубока позвала је све учеснике, да по отварању граница посете Републику Србију и увере се у њене лепоте, богато културно и историјско наслеђе, као и чувено гостопримство становника Србије.

Директор организације Тадамаса Фукиура одржао је презентацију о Србији, пруживши основне информације, уз објашњења застава и грба Србије, са пратећим фотографијама знаменитости, по којима је Србија позната.

У музичком делу програма, сопран Масако Шиндо, уз пратњу пијанисте и виолинисте, извела је српску химну „Боже правде“ и „Тамо далеко“, а у наставку програма изведена је и музичка тема из филма „Петријин венац“ и „Словенски марш“ Чајковског.

Током вечери, у амбијенту декорисаном традиционалним српским мотивима и бојама српске тробојке, служена су традиционална српска јела.

Јапански Истраживачки институт за заставе и химне света бави се промоцијом националних симбола, афирмацијом повезивања људи кроз упознавање туристичких атракција, природних лепота, историјских знаменитости, уметности и гастрономије страних држава.