ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије не могу да уђу нити транзитирају на Филипине осим супружника и деце филипинских држављана и носиоца боравишне дозволе. Приликом доласка подлеже се медицинској евалуацији и врсти карантина који буде одређен. Пре путовања, потребно је контактирати најближу амбасаду Филипина.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За визе и информације потребно је обратити се Амбасади Филипина у Будимпешти. Рок важења пасоша ради туристичког путовања мора бити за 6 месеци дужи од периода на који се тражи виза, односно 18 месеци у циљу регулисања боравка.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Председник Филипина објавио је, 23. маја 2017. године, војну управу на острву Минданао и окружујућем Сулу мору, с обзиром да су се тада одвијале борбе филипинске војске са побуњеницима које су укључивале и авијацију. Филипинска војска је успоставила стабилност и сигурност и сада нема сукоба. Стање војне управе је истекло крајем 2018. године, али власти и даље предузима превентивне мере због повремених терористичких аката (напад на цркву на острву Јоло у јануару 2019), као и због честих отмица странаца, те је стога потребно је избегавати путовање на острво Минданао и Сулу море.
Због високе стопе криминалитета потребно је избегавати поједине делове Маниле и треба се придржавати препорука локалних органа о безбедним деловима града за туристе.

ТРАНСПОРТ – Највећи аеродром је у Манили, а може се возити са међународном возачком дозволом или српском, с обзиром да има и текст на енглеском (са страном дозволом може се возити максимум 90 дана).

ОСТАЛО – Национална валута је филипински пезос.
Сајт туристичке организација Филипина је: http://www.tourism.gov.ph/

Контакти

Приликом боравка на Филипинима, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Џакарти, која на нерезиденцијалној основи покрива Филипине, путем следећих контакт телефона: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 и електронске адресе: embjakarta@serbian-embassy.org, као и почансом конзулу Р. Србије на Филипинима: Mr. Joaquin C. Rodriguez (адреса: 7th Flr. W Global Center, 30th St. cor. 9th Ave., Fort Bonifacio, Taguig City, Philippines), путем контакт телефона: +63 28-28 93-78 и електронске адресе: jcrodriguez.sr@gmail.com