Rabat: Ambasador Bauer razgovarao sa menadžerom kompanije Ebertec, Hamzom Filalijem

13. mar 2023.
Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, sastao se sa menadžerom kompanije „Ebertek“, koja je deo „Diana Holding“, najvećeg uvoznika i distributera alkoholnih pića u Maroku, Hamzom Filalijem. Ova kompanija je predstavljala Kraljevinu Maroko na sajmu vina „Vinska vizija: Otvoreni Balkan“, koji je održan u Beogradu u periodu 01.-04. septembra 2022. godine.

Menadžer kompanije „Ebertek“, Hamza Filali, izneo je veoma pozitivne utiske o organizaciji Sajma, naročito u pogledu direktnih susreta (B2B) sa potencijalnim partnerima. U nastavku razgovora on je zamolio ambasadora Bauera za posredovanje i pomoć u uspostavljanju komunikacije sa odabranim proizvođačima vina iz Srbije. Izneo je mišljenje da srpska rakija, za sada, ne bi mogla da nađe mesto na tržištu Maroka, ali da bi vina mogla biti plasirana. S tim u vezi, predložio je da se, nakon uspostavljenih direktnih kontakata sa srpskim proizvođačima vina, proslede i odgovarajući uzorci, kako bi njihova kompanija odabrala one koji su najpogodniji za plasman na marokansko tržište.

Ambasador Ivan Bauer je pozdravio ideju, iznevši interes da se organizuje još jedan sastanak kome bi prisustvovao i menadžer za uvoz kompanije „Ebertek“, kako bi se razmotrili naredni koraci u pravcu plasiranja srpskih vina u Maroku. Takođe, predložio je da se organizuje promocija naših vina u kompaniji „Diana Holding“ ili u nekoj od njihovih prodavnica, na koju bi bili pozvani vlasnici restorana i trgovinskih lanaca sa kojima kompanija „Ebertek“ već sarađuje. Na taj način bi se napravio prvi korak u predstavljanju srpskih vina, što je ambasador Bauer ocenio veoma važnim, a sa čime se saglasio i Hamza Filali.