Рабат: Амбасадор Бауер разговарао са менаџером компаније Ebertec, Хамзом Филалијем

13. Mar 2023.
Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, састао се са менаџером компаније „Ебертек“, која је део „Диана Холдинг“, највећег увозника и дистрибутера алкохолних пића у Мароку, Хамзом Филалијем. Ова компанија је представљала Краљевину Мароко на сајму вина „Винска визија: Отворени Балкан“, који је одржан у Београду у периоду 01.-04. септембра 2022. године.

Менаџер компаније „Ебертек“, Хамза Филали, изнео је веома позитивне утиске о организацији Сајма, нарочито у погледу директних сусрета (B2B) са потенцијалним партнерима. У наставку разговора он је замолио амбасадора Бауера за посредовање и помоћ у успостављању комуникације са одабраним произвођачима вина из Србије. Изнео је мишљење да српска ракија, за сада, не би могла да нађе место на тржишту Марока, али да би вина могла бити пласирана. С тим у вези, предложио је да се, након успостављених директних контаката са српским произвођачима вина, проследе и одговарајући узорци, како би њихова компанија одабрала оне који су најпогоднији за пласман на мароканско тржиште.

Амбасадор Иван Бауер је поздравио идеју, изневши интерес да се организује још један састанак коме би присуствовао и менаџер за увоз компаније „Ебертек“, како би се размотрили наредни кораци у правцу пласирања српских вина у Мароку. Такође, предложио је да се организује промоција наших вина у компанији „Диана Холдинг“ или у некој од њихових продавница, на коју би били позвани власници ресторана и трговинских ланаца са којима компанија „Ебертек“ већ сарађује. На тај начин би се направио први корак у представљању српских вина, што је амбасадор Бауер оценио веома важним, а са чиме се сагласио и Хамза Филали.