VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza

 
REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Srbije mogu da putuju na Sejšele ali uz prethodno pribavljeno odobrenje od strane zdravstvenih vlasti. Obavezan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Preko posebne platforme na stranici https://seychelles.govtas.com/ se pribavlja odobrenje za ulazak. Putnici se ohrabruju da se pre puta vakcinišu, ali njihov status u tom pogledu ne utiče na ulazak u zemlju. Osiguranje koje pokriva COVID-19 je obavezno.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Državljanima Republike Srbije za ulazak na Sejšele nije potrebna viza, ali potrebna je potvrda o vakcinaciji protiv žute groznice.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE

Bezbednosna i zdravstvena situacija su dobre, ali treba zadržati uobičajenu dozu opreznosti i pre puta proveriti aktuelno stanje.

Kontakti:

Prilikom boravka na Sejšelima za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju, koja nerezidencijalno pokriva Sejšele, (adresa: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), putem sledećih kontakt telefona: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 i elektronskih adresa: nairobi@embassyofserbia.or.ke  i consular@embassyofserbia.or.ke