VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Nije potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu i tranzitiraju preko Antigve i Barbude. Svi putnici koji dolaze vazdušnim putem moraju da imaju negativan RT-PCR test, uređen najkasnije četiri dana pre leta (važi i za putnike u tranzitu). Deci mlađoj od 5 godina nije potreban test.  
Svi putnici preko 18 godina, takođe moraju imati dokaz da su primili barem jednu dozu odobrene vakcine protiv COVID-19. Vakcine koje se prihvataju su sledeće: AstraZeneca (SK Bioscience), AstraZeneca (Vaxzevria) ,Covishield, Janssen (Johnson & Johnson), Moderna (Pikevax), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinopharm, Sinovac, Sputnik V.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Za nosioce srpskih pasoša nije potrebna viza.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/atg/ 
Zdravstvena zaštita je daleko ispod standarda Evrope i Amerike. Putno osiguranje je potrebno.Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Lajmska bolest, dijareja, Denga groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Antigva i Barbuda nema visoku stopu kriminala. Uobičajena opreznost se savetuje, jer se dešavaju provale i druga teža krivična dela, ali uz mere uobičajenog opreza nema veće opasnosti po turiste.

TRANSPORT – Javni prevoz se obavlja taksijima i mini busevima. Treba obratiti pažnju da se koriste samo zvanično registrovana vozila, kao i da se cena vožnje ugovara unapred. Potreban je oprez, jer vozači pokušavaju da iznude više novca od dogovorene sume.
Za srpske državljane potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar (East Caribbean dollar-EC$)

Kontakti:

Prilikom boravka na Antigvi i Barbudiza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Antigvu i Barbudu, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org