Бразилска телевизија о пољопривредним потенцијалима Србије

19. Apr 2021.
На бразилској телевизији „АгроМаис“ у оквиру емисије „Кампо Дипломатико“ емитован је посебан програм о потенцијалима улагања у Србију у области пољопривреде, као и општим условима пословања у Србији, са циљем привлачења бразилских инвестиција и унапређења трговинских односа Србије и Бразила.

У получасовном разговору на бразилској телевизији, отправник послова у Амбасади Републике Србије у Бразилу Јелена Блажевић нагласила је да упркос пандемији у Србији влада повољна клима за инвестиције и продубљивање трговинске сарадње.

Блажевић је истакла значај улоге пољопривреде у српској економији, говорећи о условима увоза и извоза и трговинским односима Србије и Бразила.

Такође, Блажевић је указала на активности Владе Републике Србије, у смислу привлачења страних инвестиција, као и на олакшице за домаће произвођаче, истакавши економски раст Србије у години пандемије.

Посебно инересовање истакнуто је у вези са органском производњом у Србији, могућностима извоза српских производа у Бразил, а Србија је окарактерисана као веома повољна дестинација за улагање са циљем даљег извоза на трећа тржишта.