Козарев са генералним секретаром Министарства спољних послова Екваторијалне Гвинеје

14. Oct 2024.
Генерални секретар Министарства спољних послова Душан Козарев разговарао је данас са генералним секретаром Министарства спољних послова и међународне сарадње Републике Екваторијалне Гвинеје Матијасом Нгемом Мбаом Медјаом.

Том приликом, Козарев је истакао да две земље везује традиционално пријатељство и нагласио чврсто опредељење Србије за унапређење и продубљивање свеукупне сарадње са Екваторијалном Гвинејом.

Србија, поручио је Козарев, изузетно цени чврсту и континуирану подршку Екваторијалне Гвинеје суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Указао је, такође, на значај билатералних посета на високом нивоу истичући да су снажан подстицај развоју  односа и продубљивању сарадње на бројним пољима. 

Козарев је навео да је Србија заинтересована за јачање привредних веза са Екваторијалном Гвинејом, пре свега за унапређење трговинске размене.

Саговорници су се, приликом данашњег сусрета, осврнули и на значај програма „Свет у Србији“ и изразили задовољство што студенти из Екваторијалне Гвинеје, од почетка тог пројекта, исказују заинтересованост да у нашој земљи стичу високо образовање.

Договорена је интензивнија сарадња два министарства, пре свега у домену усавршавања кадрова.