gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Saopštenja
Republika Nauru je 17. zemlja koja je povukla priznanje tzv. Kosova Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 22. novembar 2019.
nota1„Republika Nauru je 17. država koja je povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova. Danas mi je zamenik ministra spoljnih poslova Naurua uručio primerak note koju su uputili našoj Ambasadi u Australiji.
Opširnije...
 
Republika Srbija reizabrana u članstvo Izvršnog saveta Uneska Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 21. novembar 2019.
fotounescoTokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska, 20. novembra 2019. godine u Parizu, Republika Srbija je reizabrana u članstvo Izvršnog saveta Uneska, u kome će biti u naredne četiri godine, do 2023. Svojim aktivnim pristupom i konstruktivnim delovanjem, Republika Srbija je kao dosadašnji član Izvršnog saveta pružila značajan doprinos ukupnom radu Uneska, a nastaviće da zalaganjem za osnovne principe i vrednosti Organizacije, kao i za strateške i programske prioritete i u bliskoj koordinaciji sa ostalim državama članicama, podržava što uspešniju realizaciju mandata Uneska u ključnim oblastima obrazovanja, kulture, nauke i komunikacija i informacija.
Opširnije...
 
Državni sekretar Nemanja Stevanović učestvovao na sastanku udruženja dijaspore "Koreni" Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 20. novembar 2019.
DS Stevanovic_2Državni sekretar Nemanja Stevanović učestvovao je na radnom sastanku udruženja dijaspore „Koreni" iz Novog Sada, održanog u opštini Lopare u Republici Srpskoj (BiH).
Opširnije...
 
Ministra Dačića primio kralj Bahreina Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 19. novembar 2019.
Kralj BahreinaNa kraju zvanične posete Kraljevini Bahrein, prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića primio je bahreinski kralj Hamad bin Isa Al Halifa. Audijencija ministra Dačića i delegacije kod kralja Bahreina dala je ovoj poseti poseban značaj i specifičnu težinu.
Opširnije...
 
Ministar Dačić susreo se sa načelnikom Generalštaba oružanih snaga Kraljevine Bahrein Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 18. novembar 2019.
nacelnik generalstaba_Bahreina1Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić tokom zvanične posete Kraljevini Bahrein, nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova te države, imao je odvojeni susret sa načelnikom Generalštaba oružanih snaga Kraljevine Bahrein, feldmaršalom, šeikom Halifom bin Ahmedom Al Halifom.
Opširnije...
 
Unapređenje saradnje u brojnim oblastima sa Bahreinom Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 18. novembar 2019.
MIP Bahreina_potpisivanjePrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas tokom zvanične posete Kraljevini Bahrein, sa ministrom spoljnih poslova te države, šeikom Halidom bin Ahmedom bin Mohamedom Al Halifom.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>