gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Saopštenja
Dačić i Zaharijeva: Stalna komunikacija i saradnja zvaničnika Srbije i Bugarske i tokom epidemije korona virusa Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 30. maj 2020.
1500999377E.Zaharieva I.DachichPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa zamenicom premijera za pravosudnu reformu i ministarkom spoljnih poslova Republike Bugarske Ekaterinom Zaharijevom.
Opširnije...
 
Bosna i Hercegovina donela odluku da otvori granične prelaze za građane Republike Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 30. maj 2020.
DPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa zamenicom predsedavajućeg Saveta ministara i ministarkom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković.
Opširnije...
 
Dačić i Dimitrov razgovarali o daljem ublažavanju restriktivnih mera u Srbiji i Severnoj Makedoniji usled bolje epidemiološke situacije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 28. maj 2020.
dacic dimitrov_telPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Severne Makedonije Nikolom Dimitrovim.
Opširnije...
 
Prvih osam tona pomoći Austrije stigle su u Srbiju Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 28. maj 2020.
 
Dacic pomoc_AustrijaPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas od Austrije prvih osam tona humanitarne pomoći Srbiji u borbi protiv pandemije korona virusa, za 10 najugroženijih opština.
Opširnije...
 
Kad “Air Serbia” dobije dozvolu, tada će i “Montenegro Airlines” Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 28. maj 2020.
ivica12Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je danas za Tanjug da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije Montenegro Airlines nije politička odluka i mera reciprociteta, već je to, kako kaže, mera vazduhoplovne civilne vlasti koja se isključivo bavi pitanjima našeg avioprevoza, koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima.

Juče ste mogli da vidite koliko i ovde u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Montenegro Airlines ne dobije dozvolu za sletanje u Beogradu, rekao je ministar.

Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Djukanovića i Duška Markovića što nisu dali dozvolu da Air Serbia sleti u Podgoricu i Tivat.

Kada bude dobila Air Serbia dozvolu, dobiće i Montenegro Airlines, poručio je Dačić.

Ministar je naglasio da kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike.

Opširnije...
 
Dačić: Potez Crne Gore je smešan i besmislen čin Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 26. maj 2020.
dacicPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Blic da je odluka vlasti u Podgorici da zatvore granicu za državljane Srbije smešan i besmislen čin, a imaće i direktne štetne posledice isključivo za građane Crne Gore.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>