gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 27. новембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић: Пуно разумевање и узајамна подршка Србије и Кипра
+ larger fontnormal font- Smaller font
Selakovic-ElijadesМинистар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић примио је данас амбасадора Републике Кипар Константиноса Елијадесa, који завршава мандат у нашој земљи.

Шеф српске дипломатије рекао је да Србија придаје велики значај односима са Републиком Кипар, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа, и изразио задовољство што ће његова прва билатерална посета бити управо Кипру 11. и 12. децембра.

Министар Селаковић указао је на опредељеност Србије за свестрано јачање политичког дијалога на свим нивоима и у свим областима са Републиком Кипар и изразио очекивање да ће наредна заједничка седница две владе бити одржана у Београду чим то дозволе епидемиолошки услови.

Шеф српске дипломатије је нагласио да су братски односи и везе наших народа и држава историјски утемељени на пуном разумевању и узајамној подршци у заштити кључних националних интереса, и поштовању принципа међународног права.

Веома ценимо континуирану подршку Кипра суверенитету и територијалном интегритету Србије, односно доследан став о непризнавању самопроглашеног Косова, поручио је Селаковић, и поновио принципијелан став Србије по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Републике Кипар.

Шеф српске дипломатије захвалио је на активној подршци Кипра европском путу Србије, истакавши да што скорија интеграција свих земаља Западног Балкана у ЕУ представља једину реалну гаранцију за трајну и одрживу стабилиност читавог региона.

Министар Селаковић честитао је амбасадору Елијадесу на успешно окончаном мандату, захваливши му на његовом активном ангажману на плану унапређења билатералних односа.