gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 17. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Изузетно ценимо подршку и помоћ коју нам Норвешка континуирано пружа
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_amb._Norveske_5Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Краљевине Норвешке Јeрна Еугена Jелстада.

Министар Дачић и амбасадор Јелстад разменили су информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и Норвешкој, констатујући да је она у обе државе побољшана. Изразили су очекивање да ће Србија и Норвешка, као и читав свет, успешно превазићи актуелне изазове. Министар Дачић је изразио захвалност на помоћи коју је Норвешка, као вид подршке у борби са пандемијом Covid-19, упутила Србији, додавши да изузетно ценимо подршку и помоћ коју нам Норвешка континуирано пружа.

Констатовано је да су билатерални односи две земље веома добри и да бележе континуирани напредак. Амбасадор Јелстад је пренео да је норвешка страна заинтересована за интензивирање економске сарадње, те да ће у предстојећем периоду радити на повезивању пословних људи две земље и посебно на развоју сарадње у области иновативних технологија и одрживог развоја, где је Србија перципирана као важан партнер.

На састанку се разговарало и о сарадњи две државе у оквиру међународних организација, која је, такође, оцењена као веома добра.