gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 17. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Мнатсаканиан о отварању Амбасаде Србије у Јеревану по окончању епидемије
+ larger fontnormal font- Smaller font
1210 daccich msp jermenijeПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Јерменије Зохрабом Мнатсаканианом.

Двојица министара су током разговора разменили информације о актуелној епидемиолошкој ситуацији у Србији и Јерменији. Министар Мнатсаканиан је навео да Јерменија и даље бележи нове случајеве оболелих од заразне болести COVID-19, али је изнео уверење да ће се здравствени систем успешно изборити са тим. Министар Дачић је пожелео успех на том плану и пренео да се епидемиолошка ситуација у Србији значајно поправила, што је довело до ублажавања рестриктивних мера које су раније уведене.

Министри Дачић и Мнатсаканиан су изразили наду да ће, по успешно окончаној борби са вирусом, Србија и Јерменија наставити да унапређују блиске и пријатељске односе. Министар Мнатсаканиан је истакао да отварање Амбасаде Републике Србије у Јеревану представља важан корак у јачању билатералне сарадње и изразио је наду да ће по окончању епидемије COVID-19 министар Дачић посетити Јереван, како би њих двојица свечано отворили Амбасаду, као што је раније било планирано, али је због избијања епидемије одложено.

Министри су констатовали и да у области привреде постоји простор за интензивирање билатералне сарадње, те да чињеница да је између две државе на снази безвизни режим може пружити значајан подстицај на том плану.