gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 16. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Фалкони: Константно унапређење политичког дијалога и економске сарадње Србије и Француске
+ larger fontnormal font- Smaller font
falkoni jun_2020Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Француске Жан Луј Фалконија.

Министар Дачић је у разговору изразио жаљење због великог броја жртава током пандемије вируса COVID-19 и уверење да ће Француска, као и читав свет снажним и одлучним деловањем пребродити овај изазов без преседана и изузетно тежак период у којем се нашао читав свет. Такође, изразио је захвалност на помоћи коју је Француска упутила Србији у време када се и сама суочавала са пандемијом.

Амбасадор Фалкони је истакао изузетну сарадњу са Министарством спољних послова током пандемије и посебно захвалио на помоћи у репатријацији грађана Француске.

Обострано је констатовано да су билатерални односи две земље веома добри и да бележе константно унапређење, како када је реч о политичком дијалогу, тако и у сфери економске сарадње. Такође, позитивно је оцењена и сарадња на мултилатералним плану.

Саговорници су разговарали о наставку дијалога Београда и Приштине, као и најављеним активностима специјалног изасланика ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.