gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 16. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Макеј: Задовољство степеном билатералне сарадње и разумевања између Србије и Белорусије
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic makej_telefonskiПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је телефоном са министром иностраних послова Републике Белорусије Владимиром Макејем, изразивши задовољство што ће он и у новој Влади Републике Белорусије обављати функцију министра иностраних послова.

Двојица министара су изразили задовољство степеном билатералне сарадње и разумевања који постоје између две државе, о чему сведочи и редован дијалог на високом и највишем нивоу. Министар Дачић је у том смислу позвао свог белоруског колегу у посету Србији, у циљу детаљнијих разговора о могућностима за унапређење односа, пре свега у области економије.

Током разговора било је речи о актуелној епидемиолошкој ситуацији изазваној пандемијом заразне болести Covid-19. Министар Макеј је информисао о ситуацији у Белорусији и мерама које се предузимају у циљу обуздавања епидемије, оценивши да се епидемиолошка ситуација поправља.

Министар Дачић је обавестио саговорника да су, услед побољшања ситуације са ширењем вируса, у Србији укинуте неке од мера уведених у протеклом периоду и изразио наду да ће Белорусија успешно савладати све изазове у борби против корона вируса.