gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 04. новембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Одржане Треће билатералне политичке консултације са делегацијом Краљевине Камбоџе
+ larger fontnormal font- Smaller font
DS Stevanovic_-_DS_BoritУ Београду су данас одржане Треће билатералне политичке консултације између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова и међународне сарадње Краљевине Камбоџе. Делегацију Републике Србије је предводио државни секретар Немања Стевановић, а камбоџанску стални државни секретар Уч Борит.

Током консултација је извршен преглед актуелног стања билатералних односа Србије и Камбоџе и размењена су мишљења о темама од заједничког интереса, а дефинисане су и могућности и правци даљег развоја укупне билатералне сарадње.

Обострано је оцењено да су односи традиционално добри и пријатељски и изражена је спремност да се интензивира политички дијалог на свим нивоима. Констатовано је да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње кроз боље упознавање међусобних потенцијала и повећање трговинске размене.

Државни секретар Немања Стевановић је пренео захвалност на принципијелном ставу Краљевине Камбоџе у погледу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, изражавајући очекивање да ће Камбоџа наставити да подржава територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Два државна секретара су уједно разменила мишљења и о најважнијим регионалним и међународним темама.