gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
sreda, 28. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Libana
+ larger fontnormal font- Smaller font
Basil Beograd_novembarPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Liban Žibranom Basilom koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Šef srpske diplomatije dočekao je na aerodromu „Nikola Tesla" svog kolegu iz Libana, poželeo mu ugodan boravak i uspešne sastanke sa srpskim zvaničnicima.

Nakon sastanka, na zajedničkoj konferenciji za novinare, ministar Dačić zahvalio je Libanu na podršci koju pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

„Liban je glasao protiv prijema Kosova u Interpol i Unesko", izjavio je ministar Dačić, i naglasio da će Beograd uvek podržati Liban u međunarodnim organizacijama.

Šef srpske diplomatije istakao je da je nivo robne razmene između dve zemlje nizak i da je potrebno poboljšati ekonomsku saradnju dve zemlje.

„To moramo da popravimo, da otvorimo prostor za povezivanje poslovnih zajednica, izjavio je Dačić.
Istakao je da Srbija i Liban, pored politike, treba da traže interese i u ekonomiji, kulturi, obrazovanju, turizmu, odbrani i bezbednosti.

„Borba protiv terorizma je zajednički zadatak. Ova poseta je podsticaj saradnji bezbednosnih službi, vojske i policije, izjavio je Dačić.

Ministar Žibran Basil je rekao da je Beograd uvek pružao podršku Libanu i da njegova zemlja podržava jedinstvo Srbije.

„Trgovinska razmena je veoma mala i iznosi par miliona dolara. Nadam se da ćemo to nadoknaditi i da će moja poseta otvoriti ekonomska vrata", izjavio je Basil.