gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Aktivnosti DKP RS
Ambasador Bradić: Kupujmo domaće i u inostranstvu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 25. januar 2021.
Amb Bradic1Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić u izjavi za frankfurtske ,,Vesti" uputio je apel našim sunarodnicima da kupovinom robe proizvedene u otadzbini pomognu srpsku privredu i razvoj društva u celini.
Opširnije...
 
Bivšem ambasadoru Srbije Goranu Mešiću dodeljeno nikaragvansko odlikovanje ,,Hose de Markoleta“ Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 25. januar 2021.
dkp25120211Ministar inostranih poslova Nikaragve Denis Monkada uručio je na virtuelnoj ceremoniji odlikovanje ,,Hose de Markoleta u stepenu Velikog krsta" bivšem ambasadoru Srbije u Meksiku, akreditovanom u Nikaragvi na nerezidencijalnoj osnovi, Goranu Mešiću.
Opširnije...
 
Ambasador Djurić sa predstavnicima Ministarstva trgovine SAD Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
subota, 23. januar 2021.
thumbnail Screenshot 20210116-030247 Samsung InternetAmbasador Srbije u SAD Marko Djurić razgovarao je danas u Vašingtonu s Dejvidom de Falkom, zamenikom pomoćnika ministrom trgovine SAD.
Opširnije...
 
Djurić za RTS: Ozbiljno računamo na dobre odnose na vrhu Srbije i SAD Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 21. januar 2021.
IMG-ef6acc08933f3053c2be000678ad15e4-VAmbasador Srbije u Vašingtonu Marko Djurić kaže za RTS da je Srbija već nedeljama u kontaktu sa novom administracijom u SAD i da imamo dobre osnove za stabilne odnose u budućnosti.
Opširnije...
 
Ambasador Djurić sa predstavnicama Udruženja žena o sprečavanju nasilja nad ženama Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
sreda, 20. januar 2021.
viber image_2021-01-20_08-52-38Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Djurić sastao se danas sa predstavnicama organizacije ,,Every Woman Treaty", krovne organizacije koja okuplja 840 ženskih organizacija u 128 zemalja, sa 1700 advokata za ženska prava.

Djurić je na sastanku izrazio podršku radu ove značajne organizacije koja se bavi sprečavanjem nasilja nad ženama.

,,Sprovođenjem Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatije kao Istanbulske konvencije, Srbija je postala jedan od evropskih lidera u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja", rekao je Djurić.

Zaključno sa 2019. godinom, prema rečima ambasadora, Srbija je donela 42.900 hitnih mera kojima su nasilnici izbačeni iz kuća, a izrađeno je i 35.834 plana individualne zaštite.

Ambasador Djurić je istakao da srpsko društvo snažno podržava svaku inicijativu koja ima za cilj borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

,,Kontinuiranim unapređenjem nacionalnog zakonodavstva u ovoj oblasti za vreme vlada Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao i implementacijom relevantne međunarodne regulative, Srbija je pokazala da se odgovorno i ozbiljno suprotstavlja svakom obliku nasilja nad ženama i nasilja u porodici", zaključio je Djurić.
 
Opširnije...
 
Vašington: Djurić: Prisustvo inauguraciji Bajdena na korist Srbije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
utorak, 19. januar 2021.
marko.djuricAmbasador Srbije u SAD Marko Djurić, koji će prisustvovati sutrašnjoj inauguraciji novog predsednika SAD Džozefa Bajdena, kaže da će i tu, ali i svaku priliku u Vašingtonu koristiti za stvaranje kontakata sa ljudima iz političkog, ekonomskog ili kulturnog vrha SAD, za dobrobit Srbije.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>