gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Бразилија: Српски пијаниста отворио „Бразилија џез митинг" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 15. март 2018.
Djordje Nesic_PlakatЂорђе Нешић, српски пијаниста са дугогодишњом интернационалном каријером, отворио је 9. марта фестивал „Бразилија џез митинг" у "Каиша Културал" y Бразилији, уз подршку Амбасаде Србије у Бразилу.
Опширније...
 
Аквилеја: Отворена изложба експоната о културном наслеђу Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 14. март 2018.
izlozbaИзложба „Благо и цареви - раскош римске Србије", која се одржава од 10. марта до 3. јуна у Палати Меизлик у Аквилеји, представљена је на конференцији за медије у Министарству културе Италије.
Опширније...
 
Берн: Изложба „Златне нити ћирилице" у оквиру акције „Негујмо српски језик" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 13. март 2018.
zlatnenitiУ оквиру акције „Негујмо српски језик", у Амбасади Србије у Берну је одржана изложба веза и златовеза ћириличког писма, под насловом "Златне нити ћирилице". Изложбу ћириличких слова у везу и златовезу са мотивима из Мирослављевог јеванђеља приредило је удружење „Бео-етно визија" из Београда, које на овај начин промовише лепоту ћириличког писма, као чувара српске културне баштине, вековне традиције, духовности и идентитета.
Опширније...
 
Џакарта: Културна сарадња Индонезије и Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 13. март 2018.
dzakartaМеморандум о сарадњи између Библиотеке „Фадли Зон" из Индонезије и Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат" из Србије, у присуству представника наше амбасаде и индонежанских медија потписан је у Џакарти 12. марта.
Опширније...
 
Пекинг: „Србија, балкански тигар, рођен из ватре", интервју амбасадора Бачевића часопису „Дип“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 12. март 2018.
altЧасопис „Дип", који је међу читалачком публиком познат као кинеска верзија „Националне географије", објавио је интервју са амбасадором Србије Миланом Бачевићем, уз колаж фотографија призора српских градова и природних лепота.
Опширније...
 
Минск: Представљање Србије на Сајму књига Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 09. март 2018.
sajamНа 25. Међународном сајму књига у Минску, где је Србија била почасни гост, амбасадор Вељко Ковачевић дао је неколико интервјуа у којима је говорио о сарадњи Србије и Белорусије у области културе. У разговорима за Први програм државне радио-телевизије за емисију „Панорама", за Радио Белорусија, ТВ Минск, белоруско-руску ТВ Белрос, као и за специјално издање новина „Литература и уметност", амбасадор је нагласио да развој сарадње у области културе између две земље доприноси зближавању народа и унапређује традиционално пријатељске и братске односе између наших држава.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>