gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
четвртак, 06. фебруар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Бања Лука: Генералном конзулу Владимиру Николићу уручена Повеља Правног факултета
+ larger fontnormal font- Smaller font
altГенералном конзулу Владимиру Николићу уручена је Повеља Правног факултета "у знак захвалности за допринос у развоју и афирмацији високог образовања и посебно Факултета". Повељу је, 6. фебруара, генералном конзулу Николићу, уручио декан Правног факултета у Бања Луци професор Жељко Мирјанић, на свечаној академији одржаној поводом обележавања 45. годишњице ове високошколске установе.

Захваљујући се на додељеном признању ГК Николић је истакао позитиван пример сарадње Правног факултета у Бања Луци са правним факултетима у Србији, која на најбољи начин илуструје свеопшту сарадњу између Србије и Српске.
 
alt
 
Академији су присуствовали председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министар за научно-технолошки развој Срђан Рајчевић, председник Академије наука и уметности Српске Рајко Кузмановић, ректор Баљалучког универзитета Радослав Гајанин, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, професори Правног факултета из Београда, Ниша и Косовске Митровице, као и бројне званице из јавног, научног, дипломатског и друштвеног живота.
 
Правни факултет Универзитета у Бања Луци основан је 1975. године и данас је модерно организована и респектабилна високошколска и научна установа, у којој су се школовали многи академици, универзитетски професори, познати и признати правници, судије, тужиоци, адвокати, политичари и друге значајне јавне личности широм БиХ. На интернет сајту ове установе наводи се да је у наставно-научном процесу ангажовано око 40 професора, наставника и сарадника, те да на Факултету студира више од 2.000 студената.