gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Активности ДКП РС
уторак, 22. јануар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Токио: „Месец Србије" у току
+ larger fontnormal font- Smaller font
mesec srbijeАмбасада у Токију одржала је 17. јануара, у оквиру пројекта "Месец Србије", презентацију о нашој земљи у просторијама Глобал Плаза ЈИЦА, у сарадњи са Међународном јапанском агенцијом за сарадњу - ЈИЦА.

Презентација на јапанском језику садржала је опште информације о култури и обичајима, туристичким потенцијалима, спорту и сарадњи са Јапаном, уз учешће српских студената са Саитама Универзитета, Ане Лого и Симона Марића, обучених у српску народну ношњу.

Амбасадор Ненад Глишић је истакао одличну сарадњу Србије и јапанске агенције, захваљујући се на великој помоћи коју пружа Србији последњих двадесет година. У том контексту је поменуо неке од до сада реализованих пројеката - изградња постројења за одсумпоравање димних гасова у ТЕНТ-у, донације у медицинској опреми, у области саобраћаја, спорта, као и подршка малим и средњим предузећима.

mesec srbije1

Манифестација "Месец Србије" траје од 7. јануара до 8. фебруара и обухвата изложбу фотографија природних лепота Србије, локалитета Светске баштине, експоната народне радиности, као и видео презентације и српска јела у понуди ЈИЦА ресторана.