gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Токио: Сарадња са факултетом Тојо Ева – програм о Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 15. јануар 2018.
paneli sa_nosnjamaПредстављање Србије под називом „Србија лабораторија", одржано у нашој амбасади у Токију 12. јануара, омогућило је студентима неколико јапанских факултета упознавање са нашом земљом, кроз разговоре са студентом јапанског језика из Србије путем „Скајпа".
Опширније...
 
Њу Делхи: Интервју амбасадора Марића за магазин „Шаб јатра“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 10. јануар 2018.
intervju ambАмбасадор Србије у Индији Владимир Марић дао је интервју за јануарско издање „Шаб јатра", месечника индијске националне авио компаније Ер Индија, у коме је говорио о сличностима два народа, као и шта би индијски туристи, сад када је Србија укинула визе за индијске држављане, требало да посете у нашој земљи. Интервју ће бити доступан путницима на свим летовима индијске компаније. Можете га прочитати овде.
Опширније...
 
Мадрид: Потписан споразум о отварању школе фудбала у Зубином Потоку Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. јануар 2018.
sporazum za_kosovoЗа српску децу у Зубином Потоку отвара се школа фудбала, захваљујући споразуму који су 29. децембра у Амбасади Србије потписали представници НВО „Солидаридад Косово" и Фондације школа фудбала „Спортинг" из Хихона.
Опширније...
 
Софија: "Срби међу европским народима" на бугарском Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 09. јануар 2018.
knjiga 09012018Историјска књига "Срби међу европским народима", преведена на бугарски језик, представљена је у нашој aмбасади у Софији, 13. децембра. Аутор Сима Ћирковић хронолошки је обрадио догађаје, од осмог до двадесетог века, с црно-белим илустрацијаma, историјским мапама, старим географским картама, библиографијом, индексом имена и догађаја. Бугарски критичари ову књигу су представили као „брилијантну синтезу класичне историографије и историјске филозофије".
Опширније...
 
Јерусалим: Амбасадору Србије Повељa за јачањe веза између Израела и Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 27. децембар 2017.
povelja ambasadoruАмбасадор Србије у Израелу Милутин Станојевић добио је признање – Повељу за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије, на свечаној церемонији у парламенту – Кнесету, 26. децембра, у организацији председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом, посланика Одеда Форера.
Опширније...
 
Скопље: Изложба археолошких остатака из Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 26. децембар 2017.
ambasadorka izlozba_26122017Изложба остатака урбаног насеља из III и IV века пре нове ере, које се налазило у Кршевици код Бујановца, отворена је у Археолошком музеју у Скопљу 21. децембра и трајаће до 11. марта.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>