gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Фиренца: Отворена школа српског језика за децу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 11. новембар 2017.
Rim skola_11112017Школа српског језика за децу узраста од 5 до 10 година почела је са радом у Фиренци, на иницијативу и подршку Амбасаде Србије у Риму и почасног конзулата РС у Фиренци, у организацији удружења српске дијаспоре „Сингидунум" и „Старт арт проџектс".
Опширније...
 
Загреб: Одигран „Марко Краљевић од предања до реповања“ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 08. новембар 2017.
predstava cro_08112017_02Интерактивна представа „Марко Краљевић од предања до реповања", која има за циљ да подигне свест о српској традицији и култури, да развије знања, вредности и ставове према нематеријалној културној баштини, гостовала је у Хрватској, у Крњаку и Загребу. Представу су извели Дечији културни центар из Београда и Удружење драмских уметника Србије, у организацији Амбасаде Србије, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону МСП, Митрополије загребачко-љубљанске СПЦ, Српског народног вијећа и уз подршку Града Београда.
Опширније...
 
Буенос Аирес: „Реквијем за госпођу Ј" победник фестивала, амбасадорка Србије примила признање Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 07. новембар 2017.
buenos aires_08112017Филм „Реквијем за госпођу Ј", српског редитеља и сценаристе Бојана Вулетића, изабран је за најбољи филм из Источне и Централне Европе на фестивалу „Источно од Плате" у Перуу и Аргентини. Организатори фестивала су били „Сода Филм" из Перуа и „Киноглас" из Аргентине, уз подршку амбасада Немачке, Словеније, Грузије, Чешке, Румуније и наше земље.
Опширније...
 
Москва: Представљање часописа „Концепт" у Амбасади Србије Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 06. новембар 2017.
Moskva koncept_06112017Часопис Московског државног института за међународне односе „Концепт" презентован је у Амбасади Србије 25. октобра у присуству професора и студената међу којима су били и српски ученици.
Опширније...
 
Мадрид: Изложено Мирослављево јеванђеље Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 06. новембар 2017.
Madrid 06112017Изложба факсимила Мирослављевог јеванђеља, српског рукописа из 12. века, отворена је 6. новембра у библиотеци Универзитета „Комплутенсe", уз помоћ Амбасаде Србије. Амбасадор Данко Прокић, говорио је, на отварању, о значају књиге за српску културу и историју, док је декан Филолошког факултета Еугенио Лујан исказао задовољсто што ће овај историјски спис бити две недеље изложен и доступан студентима.
Опширније...
 
Бањалука: Постављена биста Вуку Караџићу Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 06. новембар 2017.
bista banja_luka_06112017_03Биста Вука Стефановића Караџића, ауторке Саре Николић, коју је Универзитету Бањалука поклонила компанија Мтел (Телеком), на предлог Генералног конзулата, свечано је откривена 6. новембра, поводом обележавања 230 година од рођења реформатора и творца новог српског језика и књижевности.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>