gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Бања Лука: Генералном конзулу Владимиру Николићу уручена Повеља Правног факултета Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 06. фебруар 2020.
altГенералном конзулу Владимиру Николићу уручена је Повеља Правног факултета "у знак захвалности за допринос у развоју и афирмацији високог образовања и посебно Факултета". Повељу је, 6. фебруара, генералном конзулу Николићу, уручио декан Правног факултета у Бања Луци професор Жељко Мирјанић, на свечаној академији одржаној поводом обележавања 45. годишњице ове високошколске установе.
Опширније...
 
Стокхолм: Амбасадор Момчиловић део „дипломатског трија" у Шведској краљевској академији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 03. фебруар 2020.
koncertСрпски амбасадор Драган Момчиловић наступио је 3. фебруара у Шведској краљевској академији, као део „дипломатског трија", на концерту посвећеном чувеном шведском композитору из 18. века Карлу Микаелу Белману. Наш амбасадор је свирао класичну гитару уз колеге из Швајцарске Кристијана Шоненбергера за клавиром и Аустрије Бернарда Графа на виолини. У извођењу пет Белманових композиција пратила их је оперска певачица Шарлота Хулт.
Опширније...
 
Отава: Креативна радионица на Савиндан Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 25. јануар 2020.
decaАмбасаду у Отави посетили су ученици основних школа који уче српски језик као изборни предмет у оквиру Министарства просвете Онтарија. Амбасада је, поводом дана Светог Саве, угостила двадесет деветоро деце и око двадесетак родитеља.
Опширније...
 
Вашингтон: Представљање Србије туристичким водичима Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 23. јануар 2020.
predavanjeПредстављање наше земље члановима Удружења професионалних туристичких водича приређено је 20. јануара у Амбасади Србије у Вашингтону.
Опширније...
 
Отава: Амбасадор Папазоглу предавао на Отава универзитету Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 22. јануар 2020.
PredavanjeAмбасадор Србије Михаило Папазоглу одржао је предавање о билатералним односима Србије и Kанаде на Отава универзитету, на Одељењу за политичке студије. Предавању је присуствовало више од 50 студената, а њихова питања су се односила на Косово и Метохију, Републику Српску, утицај Турске, Русије и ЕУ на политику Србије.
Опширније...
 
Копенхаген: За Часни крст кроз таласе Балтичког мора Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 20. јануар 2020.
 
http://www.copenhagen.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/krst8.JPGУ организацији СПЦ у Копенхагену уз помоћ Амбасаде, још једном нас је окупило чување традиције. Православни верници и Српска православна црква прославили су велики хришћански празник Богојављење, а за Часни крст пливало се и у Краљевини Данској.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>