gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Будимпешта: Амбасадор Дробац одликован за развој мађарско-српских односа Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 14. новембар 2018.
ordenАмбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац одликован је орденом Крста трећег реда у знак признања за „истакнуту улогу у развоју мађарско-српских политичких, економских и културних веза, као и реализацији сусрета представника две државе".
Опширније...
 
Оденсе: Почаст лекару Вилијаму Мелгарду, добровољцу српске војске Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 13. новембар 2018.
altАмбасадор у Данској Јасмина Митровић Марић, са српском дијаспором из Оденсеа и викаром цркве у Висјенбергу Петером Линдхолтом Јенсеном, посетила је 9. новембра родну кућу данског добровољца Вилијама Теодора Мелгарда, лекара у саставу војног санитета Српске краљевске војске у Првом светском рату и положила венац и цвеће на породичну гробницу.
Опширније...
 
Бразилија: Бразилци у српским ношњама Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 12. новембар 2018.
sajamАмбасада Србије у Бразилији учествовала је 10. новембра на Сајму амбасада где је промовисала природне лепоте наше земље, културну радиност и гастрономију. Помоћ нашој Амбасади да што боље представи земљу пружили су Туристичка организација Србије и Етнографски музеј, који су послали промотивни материјал.
Опширније...
 
Токио: Промоција српског кувара на јапанском језику Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
недеља, 11. новембар 2018.
kuvarПромоција књиге на јапанском језику „Учимо да кувамо српску храну са Јеленом" ауторке Јелене Јеремић, одржана је у Амбасади Србије у Токију 9. новембра. Издавање књиге је омогућила Асоцијација за промоцију музичке сарадње између Србије и Јапана, на чијем је челу супруга бившег амбасадора Јапана у Србији Ецуко Цунозаки. Књигу је објавила јапанска издавачка кућа „Буна но мори" и од 5. децембра ће бити у продаји широм Јапана.
Опширније...
 
Нитра: Отворена изложба „Кисачка наива" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
субота, 10. новембар 2018.
altИзложба „Кисачка наива", на којој су српске наивне сликарке из Кисача, Марија Паликона, Жужана Феркова и Марија Славикова представиле своја дела, отворена је 6. новембра у Нитри, у галеријском простору Филозофског факултета, под покровитељством Амбасаде Србије.
Опширније...
 
Сиднеј: Конзул Бранко Радошевић нови доајен конзуларног кора Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 09. новембар 2018.
doajen 1Генерални конзул Србије у Сиднеју Бранко Радошевић званично је преузео функцију доајена сиднејског конзуларног кора. Ова престижна титула додељена је нашем конзулу на свечаној годишњој вечери кора са гувернером Новог Јужног Велса Дејвидом Харлијем, 2. новембра.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>