gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис
Активности ДКП РС
Техеран: Амбасадор Танасковић на скупу о персијском песнику и научнику Хајаму Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 11. јул 2018.
altАмбасадор Србије при УНЕСКУ и познати светски оријенталиста Дарко Танасковић учествовао је на манифестацији посвећеној хиљадугодишњици стваралаштва чувеног персијског песника, астронома и математичара Омара Хајама, у организацији иранског Министарства културе.
Опширније...
 
Напуљ: Дани српске културе Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 10. јул 2018.
dani srpske_kkultreСрпски уметници џез и класичне музике наступали су у оквиру манифестације „Напуљско лето" 7. и 8. јула у Монументалној башти Маскја Анђојина, у организацији Амбасаде Србије и градских секретаријата за културу и младе Општине Напуљ.
Опширније...
 
Анкара: Интервју амбасадора Марковића листу „Хуријет" Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 04. јул 2018.
altАмбасадор Србије у Турској Зоран Марковић дао је интервју дневном листу „Хуријет" у којем је изнео мишљење да две земље имају најбоље билатералне односе у новијој историји, без отворених нерешених питања.
Опширније...
 
Падерборн: Србија гост на Фесту интернационалних сусрета Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 03. јул 2018.
paderborn1Манифестација „Српско вече" свечано је отворена у дворцу Падерборна, у тзв. „Шлосхали", као увод у Фест интернационалних сусрета у организацији „Друштва српско-немачког пријатељства Никола Тесла", 29. јуна. Интернационални сусрети се сваке године одржавају у Падербону , а ове године гост држава била је Србија.
Опширније...
 
Рим: Амбасадор Алексић о посебним везама с Напуљем Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 28. јун 2018.
altАмбасадор у Италији Горан Алексић дао је интервју порталу „Стило 24", у којем је говорио о посебним везама које Србија развија са италијанским градом Напуљем.

„Неколико српских уметника наступаће у Напуљу почетком јула. На јесен ћемо организовати у Београду догађај који ће недељу дана представљати Напуљ српским грађанима, у ком ће учествовати градоначелник Луиђи Де Мађистрис. Мислимо да је култура од суштинског значаја за поспешивање доброг упознавања између два народа", рекао је амбасадор.
Опширније...
 
Бразилија: Филм „Монтевидео, видимо се!" пред Бразилцима Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 27. јун 2018.
montevideoУ оквиру обележавања 80 година дипломатских односа наше земље и Бразила, први пут је један српски филм приказан у бразилској престоници, и то „Монтевидео, видимо се!", у коме се осликавају некадашња Југославија и Србија с почетка 20. века, кроз историјску победу наше земље над Бразилом у фудбалу.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>