gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


УКИНУТЕ ВИЗЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ АНТИГВА И БАРБУДА, ГРЕНАДА, КОМОНВЕЛТ ДОМИНИКА И ТРИНИДАД И ТОБАГО Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
уторак, 06. новембар 2018.
Влада Републике Србије, на седници одржаној 25. октобра 2018. године, донела је Одлуку о укидању виза за држављане Антигва и Барбуда, Гренада, Комонвелт Доминика и Тринидад и Тобаго, носиоци свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до деведесет (90) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од сто осамдесет (180) дана, уколико не постоје сметње из чл. 15. Закона о странцима.
Опширније...
 
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Турске Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 26. октобар 2018.
Jovanovic - SamsarКонзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Турске, на нивоу помоћника министра за конзуларне односе, одржане су 24. октобра 2018. године у Анкари. Делегацију Министарства спољних послова Републике Србије предводио је амбасадор Аца Јовановић, в.д. помоћника министра за конзуларне послове, а делегацију Министарства за иностране послове Републике Турске амбасадор Мехмет Шамшар, генерални директор за конзуларне послове.
Опширније...
 
Уручење егзекватуре почасном конзулу Републике Грчке у Републици Србији Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 25. октобар 2018.
Palma JovanovicВ.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је, 18. октобра 2018. године, у Министарству спољних послова Републике Србије, уручио eгзекватуру Драгану Марковићу, почасном конзулу Републике Грчке у Републици Србији, са седиштем у Јагодини, којом је дата сагласност за рад на територији Републике Србије, са конзуларном надлежноћу на подручју Поморавског, Расинског, Шумадијског и Браничевског управног округа.
Опширније...
 
Информација поводом колере у Зимбабвеу (Хараре) Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
петак, 19. октобар 2018.
Након избијања епидемије колере у Харареу и пгоршања здравствене ситуације ширењем заразе у четири суседне регије око главног града уведено је ванредно стање и забрана јавних окупљања у Харареу. До 25.09. у том граду је регистровано 6428 оболелих, а број смртних случајева је порастао на 45. За ширење колере је одговорна лоша водоводно-канализациона мрежа.

Према анализама крив заражених које је обавила Светска здравствена организација, установљено је да је узрочник болести бактерија типа Vibrio cholera serotyp O1 Ogawa.
Опширније...
 
Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 10. октобар 2018.
ИранВлада Републике Србије је, на својој седници одржаној 08. октобра 2018. године, донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане ИР Иран, носиоце обичних пасоша. Одлука је објављена у „Службеном гласнику РС", број 75/18 од 09. 10. 2018. године и ступа на снагу 17. 10. 2018. године.

Од тог датума, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије, виза је потребна.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>