gototopgototop
Министарство спољних послова
Конзуларне вести


Прелазак границе Републике Србије и Црне Горе за малолетна лица Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 16. јануар 2020.
У складу са важећим прописима, од 01. јануара 2020. године малолетни држављани Републике Србије и Црне Горе државну границу између Републике Србије и Црне Горе могу да прелазе уз важећи пасош или личну карту".
 
ПОЖАРИ У АУСТРАЛИЈИ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
четвртак, 09. јануар 2020.
Поводом пожара који трају већ више месеци у Аустралији, Министарство спољних послова препоручује држављанима Републике Србије који планирају пут у Аустралију да се претходно информишу о стању на подручју на које намеравају да бораве. Такође, препоручује се да се прате упозорења и инструкције надлежних аустралијских органа.

Не препоручују се појединачна путовања и удаљавање од магистралних комуникацијских праваца. У случају неопходне потребе за одлазак на подручја која су посебно изложена опасности од пожара неопходно је пратити информације које се објављују путем радија (ABC local radio 666), телевизије (ABC) и специјализованих интернет-портала, као и придржавати се упутстава овлашћених лица на терену. Такође, препоручује се да своје рођаке и пријатеље држите информисаним о свом кретању.

У случају ванредне потребе неопходно је обратити се надлежним аустралијским органима или аустралијској служби за хитне случајеве на телефон: 000 (три нуле). У случају потребе за конзуларном помоћи држављани Републике Србије могу се обратити једном од два дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије у Аустралији: Амбасади у Канбери или Генералном конзулату у Сиднеју.
 
СПОРАЗУМ О УКИДАЊУ ВИЗА СА РЕПУБЛИКОМ ИРАК НА ДИПЛОМАТСКЕ И СЛУЖБЕНЕ ПАСОШЕ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 23. децембар 2019.
Flag of_Iraq221219Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Ирак о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша, који је потписан у Београду, 19.01.2017. године, ступа на снагу 27. децембра 2019. године.
Опширније...
 
СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ПОЧАСНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НИЦИ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 16. децембар 2019.
nica 161219_2Дана 16. децембра 2019. године, у Ници, Француска, свечано је отворен Конзулат Републике Србије, на челу са почасним конзулом Филипом Манжаром.
Опширније...
 
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова и спољне трговине Мађарске Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
среда, 11. децембар 2019.
20191211 1243501Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних послова и спољне трговине Мађарске,
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>