gototopgototop
понедељак, 16. новембар 2009. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Вук ЈЕРЕМИЋ
+ larger fontnormal font- Smaller font

v_jeremicЈЕРЕМИЋ Вук, рођен је 3. јула 1975. у Београду.
Вук Јеремић је ступио на дужност министра спољних послова Републике Србије 15.маја 2007.године.

Као министар спољних послова Републике Србије господин Јеремић ће председавати Комитетом министара Савета Европе од маја до новембра 2007.године.

Рођен је 1975. године у Београду. У доба Милошевићевог режима господин Јеремић је, током студентских дана и почетака радне каријере у Енглеској, био један од оснивача Организације српских студената у иностранству (ОССИ), где је руководио информативном кампањом и успостављао контакте за демократску опозицију. Дипломирао је теоријску физику на Универзитету Кембриџ, Велика Британија.

Био је ангажован као финансијски аналитичар у Деутсцхе Банк, затим Дресднер Клеинwорт Бенсон Банк у Лондону, док је истовремено припремао докторску дисертацију из области квантативних метода у финансијама на Империал Цоллеге у Лондону.

Након магистарских студија из области државне администрације на Универзитету Харвард и демократских промена у Србији октобра 2000. године, постављен је за саветника министра телекомуникација Савезне Републике Југославије, а од јуна 2003. године за саветника за евроатлантска питања министра одбране Државне заједнице Србија и Црна Гора.

У фебруару 2004. године изабран је за председника Одбора за међународне односе Демократске странке, а у фебруару 2006. и за члана Главног одбора.

Од јула 2004. до маја 2007. године је саветник за међународне односе и шеф спољнополитичког тима председника Републике Србије.

Ожењен, говори енглески и немачки језик.

Кључне речи: Вук Јеремић