gototopgototop
понедељак, 13. јул 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Јачање сарадње Србије и Израела у области истраживања и комеморације холокауста
+ larger fontnormal font- Smaller font
unnamedПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републке Србије Ивица Дачић данас је, 13. јула, примио директора Центра „Симон Визентал" из Јерусалима Ефраима Зурофа који борави у посети Београду ради разговора о пројекту изградње меморијалног центра холокауста „Старо сајмиште".

У разговору је наглашено да је важно да Србија и Израел јачају сарадњу у области истраживања и комеморације холокауста и ратних злочина у времену у коме је све присутнији и уочљивији тренд њихове релативизације. Шеф српске дипломатије истакао је да је пројекат „Старо сајмиште" подједнако битан за грађане Србије колико и за грађане Израела, будући да српски народ своја бројна страдања у историји, укључујући у Јасеновцу, Крагујевцу и Старом сајмишту, није учинио довољно познатим у свету и признатим од тог истог света.

Директор Центра „Симон Визентал" Ефраим Зуроф је захвалио на подршци Владе Србије државном пројекту „Старо сајмиште" који ће млади људи из целог света моћи да посећују и на тај начин стичу знање о холокаусту.