gototopgototop
петак, 05. јун 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Јапана
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic-amb. JapanaПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић је данас примио амбасадора Јапана Масафуми Курокија у опроштајну посету, поводом његовог скорог одласка са дужности амбасадора Јапана у Републици Србији.

У разговору са јапанским амбасадором, министар Дачић изразио је посебно задовољство што је у мандату амбасадора Масафумија Курокија дошло до интензивирања политичког дијалога и сарадње између Србије и Јапана, и истакао је наш интерес за јачање економске, као и других облика сарадње, са посебним нагласком на мере за повећање јапанских инвестиција.

Шеф српске дипломатије Дачић је још једном изразио захвалност на високом степену солидарности коју је народ Јапана показао након катастрофалних поплава које су задесиле Србију прошле године. Оценио је да су подршка и солидарност узајамни и да представљају трајну вредност у даљем развоју пријатељских односа Србије и Јапана.

Током разговора изражена је обострана сагласност да су односи између две земље у сталном успону и потврђена је спремност за даље јачање међусобног дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља.