gototopgototop
четвртак, 07. мај 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Републике Мјанмарске Уније
+ larger fontnormal font- Smaller font
mjanmar3Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Мјанмарске Уније У Зо Туна, који ускоро завршава своју тргодишњу мисију у Републици Србији.

У разговору је посебно указано на пријатељске везе две земље које имају вишедеценијску традицију. Односи су веома добри и без отворених питања, а постоји простор за интезивирање политичке и економске сарадње.

Министар Дачић посебно је истакао принципијелни став Мјанмара о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и Метохије и изразио очекивање да ће Влада Мјанмара наставити да подржава наше напоре да се кроз дијалог постигне прихватљиво решење, уз очување целовитости Србије. Такође, захвалио се на подршци коју Мјанмар у међународним форумима пружа нашим настојањима да ојачамо сарадњу са регионом Југоисточне Азије посебно са Асоцијацијом земаља Југоисточне Азије (АСЕАН). Са наше стране је исказан интерес за интезивирање политичког дијалога са Мјанмаром на високом и највишем нивоу, уз унапређење сарадње у свим областима, посебно на економском плану.

Амбасадор У Зо Тун потврдио је заинтересованост његове земље за интензивирање сарадње са Србијом у областима од заједничког интереса и изразио очекивање да ће се наши привредници активно укључити у реализацију разних привредних пројеката који се спроводе у Мјанмару.