gototopgototop
четвртак, 10. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Погоршана безбедносна ситуација у Израелу
+ larger fontnormal font- Smaller font
МинистарствоСугеришемо држављанима Републике Србије који привремено бораве у Израелу да се не крећу у зони од 50 километара удаљености од појаса Газе (зоне око градова Шдерота, Ашкелона, Бер Шеве и Ашдода), као и да избегавају места у којима постоји опасност од уличних сукоба. Постоји већи ризик од избијања уличних немира у местима у Израелу са већим процентом арапског становништва, због чега се такође сугерише избегавање кретања у овим областима.

Посебно су учестали протести у Јерусалиму, пре свега Источном, укључујући и Стари град. Моле се држављани Републике Србије који живе на територији Израела да се стриктно придржавају упутстава израелске Команде за одбрану земље (Home Front Command) о поступању у случају ракетног напада након оглашавања сирене за ваздушну опасност чија ће се обавештења и инструкције благовремено дистрибуирати посредством локалних медија. Информације о поступању могу се наћи и на сајту Команде – www.oref.org.il

Амбасада Републике Србије у Тел Авиву (http://telaviv.mfa.gov.rs/cir/) стоји на располагању грађанима Србије који бораве или планирају долазак у Израел за све расположиве информације о актуелној безбедносној ситуацији.
Кључне речи: Израел