gototopgototop
петак, 28. март 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
МСП Иван Мркић у дводневној посети Републици Аустрији
+ larger fontnormal font- Smaller font
mrkic-becМинистар спољних послова Републике Србије Иван Мркић боравио је у дводневној званичној посети Републици Аустрији, као члан делегације председника Републике Србије Томислава Николића.
Тим поводом, министар Мркић је изјавио да су односи две земље најбољи од када постоје, као и да се Аустрија и Србија доживљавају скоро као суседне државе, иако то нису географски.
"По разним колосецима сарадња је узорна. Аустрија је била једна од земаља која је давала свесрдну помоћ у нашем ходању ка ЕУ, и сада пружа подршку. Аустрија је јавно и на скуповима који нису били под присмотром медија, подржавала отпочињање преговора", изјавио је шеф српске дипломатије.
Министар Мркић је рекао и да су разговори које је водио председник Николић у Бечу били срдачни и пријатељски. Осврнуо се и на то што се Србија са Аустријом ове године среће и поводом Првог светског рата.
"Баш то што планирамо да будемо заједно, обележавајући тако нешто, показује која је зрелост међу нама и да смо и ми и они окренути искључиво будућности ", закључио је министар Мркић.
Председник Томислав Николић се у Бечу састао са председником Аустрије Хајнцом Фишером, председницом аустријског парламента Барбаром Прамер, као и са аустријским привредницима и српском дијаспором.
Кључне речи: Аустрија Иван Мркић